Kedjeslipning

Vi står till tjänst med slipning av kedjor till både skördare och motorsågar.

Vi använder oss utav automatiska kedjeslipmaskiner utrustade med slipskivor belagda med diamantkorn. För bästa resultat använder vi även luftkylare som blåser nedkyld luft under tryck på tanden för att minimera värmeutveckling.

Det första som händer med en kedja som lämnas in för slipning är en besiktning så att den är i tillräckligt bra skick för en omslipning, vi tittar så att den är rak, att det finns slipmån kvar på skärlänkarna, att den inte är för utnött i nitarna och således blivit för lång, och att drivlänkar inte är skadade. Mindre fel eller brister åtgärdas. Efter detta passerar varje kedja en drivlänkslip som tar bort eventuella grader på drivlänkarna och insidan av kedjan. Sedan flyttas kedjan vidare, beroende på hur mycket som behöver tas av skärlänken går kedjan antingen direkt till en slipmaskin med diamantskiva eller via en slipmaskin utrustad med keramisk högavverkade slipskiva.

Efter slipning kontrolleras kedjan ytterligare en gång för att säkerställa en korrekt slipning, vartefter den duschas med en rostskyddande tunn olja och packas.

Våra automatiska slipmaskiner för skördarkedjor är inställda och kalibrerade för att optimera prestandan hos dagens effektstinna sågmotorer, vi har provat ut våra parametrar tillsammans med entreprenörer för att få till ett ”sliprecept” som verkligen fungerar i alla väder.